В момента сме в стабилен вариант синьо лято. Очаквам той да

...
В момента сме в стабилен вариант синьо лято. Очаквам той да
Коментари Харесай

Витанов: В момента сме в стабилен вариант „синьо лято”

" В момента сме в постоянен вид „ синьо лято. ” Очаквам той да е постоянен до 15 юли и след това още един месец, в случай че не си внесем нещо извън. ” Това сподели във връзка с Коронавирус ситуацията математикът проф. Николай Витанов пред NOVA NEWS.

Той уточни като причина за " нещо извън " нарасналата заболваемост в Гърция и многото българи, които вървят на море там.

„ След 15 юли идва сюжетът „ празни лечебни заведения. ” Той ще е постоянен, до момента в който заетостта на лечебните заведения стигне 50% от оптимално вероятната, " обясни математикът. „ Няма ужасно. Сценарият „ празни лечебни заведения ” ще е постоянен до края на лятото, " акцентира той.  

Според него е добре хората да стартират да внимават, когато отиват тук-там с повече хора. А за ограничаващите ограничения в публичен проект бясни:

 istock istock
" Когато заболеваемостта се усили над 450 на 100 хиляди, човек би трябвало да стартира да гледа лечебните заведения. Когато и там заетостта стане 50%, би трябвало да се гледа по места, по общини. "  

До края на лятото не се чака смъртността от ковид да е висока, категоричен е още професорът. 

" Въпросът е по-нататък, само че сюжетите ще ги приказваме септември. "  

Целия диалог гледайте във видеото.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР